Astronomia

Astronomia

Significa “llei de les estreles ” i és la ciència que s’ocupa dels estudis dels cossos celestes.

No es déu de confondre amb l’astrologia.

L’astronomia és una ciència i l’astrologia no arriba a ser-ho ja que les seues dades no són comprovables científicament.

Des de l’antiguitat, totes les civilitzacions han mantés contactes amb aquesta ciència com així ho demostra la gran quantitat d’astrònoms que han existit. Destaquen:

Hiparlo de Nicea

gravat d'Hiparlo de Nicea

gravat d'Hiparlo de Nicea

D’origen grec, visqué al segle II aC. Va fer el primer catàleg d’estreles a més d’investigar diferents temes relacionats amb els moviments del nostre planeta. Va inventar diferents instruments que l’ajudaren en les seues investigacions. Va classificar les estreles segons llur intensitat.

Nicolás Copérnico

Polonés que visqué durant el segle XV. Va ser el primer en formular la teoria que feia el SOL com a centre del Sistema Solar, en la que va treballar al voltant de 25 anys. Actualment està considerada com una de les teories més importants de la història de la ciència occidental.

Copèrnic

Copèrnic

Johannes Kepler

Alemany que visqué a cavall dels segles XVI i XVII. Va ser clau en la revolució científica de la seua época. És conegut fonamentalment per les lleis sobre el moviment dels planetes al voltant del Sol.

Johannes Kepler

Johannes KeplerIsaac Newton

Científic de finals del segle XVII. Va ser el primer en demostrar que les lleis que governen el moviment de la Terra i les que governen els cossos celestes, són les mateixes. Està qualificat com el científic més gran de tots els temps.

Isaac Newton

Isaac Newton


Edmund Halley

Científic anglés que va viure entre els segles XVII i XVIII. Va fer un catàleg de les estreles de l’hemisferi sud. Va calcular l’òrbita d’un cometa en 1682 al que es va batejar amb el seu nom i que coneguem actualment: el cometa Halley.

Edmund-Halley

Edmund-Halley

Edwin P. Hubble

Astrònom americà del segle XX. Va demostrar l’expansió de l’univers. Està considerat el pare de la cosmologia observacional que influeix directament en l’astronomia i en l’astrofísica.

Edwin P. Hubble

Edwin P. Hubble

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: