Galileo Galilei

Galileo Galilei


Naix a Pisa el 15 de febrer de 1564 i va morir a Florència el 8 de gener de 1642, per tant va viure a cavall entre els segles XVI i XVII.

Va ser astrònom, filòsof, matemàtic i físic. El seu interés per la investigació va fer que estiguera relacionat directament amb la revolució científica de la seua época.

Galileo Galilei

Galileo Galilei

També mostrà un gran interés per les arts com la música, la literatura i la pintura.

Va construir un telescopi, va observar l’univers, escribí la primera llei del moviment i va recolzar les teories de Copèrnic.

Està considerat el pare de la ciència, i de l’astronomia i la física modernes.

Els enfrontaments que mantingué amb l’Església Catòlica Romana són un exemple dels conflictes entre l’autoritat i la llibertat de pensament en la societat occidental de la seua época.

El telescopi i les seues conseqüències

Advertit de l’existència d’un telescopi holandés que permetia veure estrelles invisibles a simple vista, Galileo va construir el seu primer telescopi que, a diferència de l’holandés, no deformava els objectes i els augmentava el doble, és a dir, 6 vegades. També va aconseguir una imatge dreta usant una lent divergent en l’ocular.

El segon telescopi el va provar fent observar als senadors venecians l’illa de Murano que semblava estar a uns 300 m., sent la distància real de uns 2 Km.

Els seus telescopis presentaven una qualitat variable donat que no dominava la ciència de l’òptica, motiu pel qual algunes demostracions van resultar desastroses. Sols uns pocs dels 60 que va construir resultaren adequats.

L’ús dels seus telescopis li permeté observar les fases de la lluna i deduir que no és un astre perfecte com havia dit Aristòtil. Que la lluna té muntanyes, algunes amb alçàries superiors a les que es coneixien en aquella època.

Va descobrir la VIA LÀCTEA constatant que allò que a simple vista són estreles, en realitat són cúmuls d’estreles.

També va observar els anells de Saturn i les taques solars.

El 7 de gener de 1610 va descobrir els satèl·lits de Júpiter, que prén com a model del Sistema Solar per a intentar demostrar que els diferents cossos celestes no tots giren al voltant de la Terra com tampoc ho fan tots al voltant del Sol.

Al igual que amb la lluna, també va descobrir les fases del planeta Venus.

Galileo i el seu telescopi

Galileo i el seu telescopi

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: